Izbeidzot kārtējo ĀTAP, pasludināts SIA Baltic Trade Logistics maksātnespējas process

23.01.2014 11:46:00

Klientu Portfelis ziņo, ka, trešdien, izbeidzot kārtējo ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu, pasludināts SIA Baltic Trade Logistics maksātnespējas process.

SIA Baltic Trade Logistics pirmais ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process ierosināts aizvadītā gada augusta sākumā, kas gan jau pēc nepilnām trim nedēļām izbeigts, jo tiesai radušās pamatotas šaubas, ka uzņēmuma valdes loceklis vai viņa pilnvatorā persona negrasās uzņemties reālu atbildību par tiesiskās aizsardzības procesa norises likumību, sekojot līdzi, lai iesniegtais tiesiskās aizsardzības procesa plāns būtu pamatots un tiktu realizēts atbilstoši visu kreditoru interesēm. Jānorāda, ka pēc pirmā neveiksmīgā mēģinājuma SIA Baltic Trade Logistics nomainījis savu juridisko adresi no Madonas novada uz Rīgu un pēc tam ar atkārtotu iesniegumu vērsies šoreiz jau Rīgas pilsētas tiesā.

Otrs ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process SIA Baltic Trade Logistics ierosināts 2013.gada 16.septembrī, taču šomēnes izbeigts, pasludinot uzņēmuma maksātnespēju.

Maksātnespēja uzņēmumam ierosināta, jo, ņemot vērā ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, pasūtījumu samazināšanos un arī faktu, ka uzņēmuma debitoriem ir radušās grūtības norēķināties par tā sniegtajiem pakalpojumiem, SIA Baltic Trade Logistics vairs nav spējis norēķināties noteiktajos termiņos ar saviem kreditoriem.

Kravu pārvadātājs SIA Baltic Trade Logistics reģistrēts 2007.gada 19.augustā, patlaban gan tā saimnieciskā darbība, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta aizvadītā gada novembra beigās pieņemto lēmumu, ir apturēta. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Lietuvas pārstāvis Jevgenijs Uljanovs.