"Bisoks" šogad cer strādāt ar peļņu

02.08.2021 00:47:00

Zeķu ražotājs SIA “Bisoks” pagājušajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 14%, ko ietekmējuši ar koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanu noteiktie pasākumi. “Apgrozījuma samazinājumu ietekmēja arī papildu atlaides, ko uzņēmuma sadarbības partneri pieprasa dažādu akciju veikšanai, eksporta samazinājums, kā arī kopējā pirktspējas samazināšanās valstī,” teikts SIA “Bisoks” vadības ziņojumā.

2020.gadā SIA “Bisoks” apgrozījis 1,72 milj. EUR, turpinot strādāt ar zaudējumiem. Uzņēmuma zaudējumi pagājušajā gadā pieauguši līdz 104,77 tūkst. EUR. Vadības ziņojumā norādīts, ka zaudējumus uzņēmums paredzējis jau 2020.gada sākumā. Tiesa, tā kā 2021.gadā turpinājušies Covid-19 ierobežojošie pasākumi, SIA “Bisoks” vadība veikusi visus iespējamos pasākumus, lai saglabātu uzņēmuma finansiālo stabilitāti. “Minētais plāns ļaus uzņēmumam 2021.gadu noslēgt ar peļņu, kura jau pēc rezultātiem par šī gada pirmajiem sešiem mēnešiem sastāda 47,7 tūkst. EUR,” norādīts SIA “Bisoks” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Bisoks” izmantojis arī pieejamos valsts atbalsta pasākumus Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Pērn maijā izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, tāpat arī minētais atbalsts uzņēmuma darbiniekiem piešķirts šī gada janvārī un februārī, savukārt martā uzņēmums saņēmis atbalstu darbinieku algu subsīdijām. Aizvadītajā gadā SIA “Bisoks” bija darba devējs 30 strādājošajiem. 

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “Bisoks” patiesie labuma guvēji ir Sergejs un Stepans Kuzmiči.