Risinājumu "Latvijas Pasts" maršrutu plānošanas optimizācijai izstrādās "Mappost"

17.09.2021 09:42:00

VAS “Latvijas Pasts” sarunu procedūrā par līguma slēgšanu par maršrutu plānošanas optimizācijas un darba uzdevumu attālinātās vadīšanas sistēmas nomu un papildu risinājumu izstrādi sūtījumu savākšanas – piegādes pilna procesa cikla nodrošināšanai uzvarējis SIA “Mappost”, liecina Lursoft izziņas informācija.

Līgumcenas summa – 1,02 milj. EUR. Līgums noslēgts š.g. 6.septembrī.

Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija rāda, ka savus piedāvājumus bija iesnieguši seši pretendenti. Kā neatbilstoši noteiktajām prasībām noraidīti Intelligent, Mapon, Integrated, Graphmasters, Addendum piedāvājumi.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Mappost” šogad uzvarējis arī AS “Latvijas valsts meži” 41,9 tūkst. EUR vērtajā konkursā par loģistikas optimizācijas risinātāja uzturēšanas un pilnveidošanas pakalpojumiem.

2014.gadā dibinātais SIA “Mappost”, kura patiesie labuma guvēji ir Jānis Turlajs un Jon Helgi Gudmindsson, pagājušajā gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 444,52 tūkst. EUR, nopelnot 114,68 tūkst. EUR. 2020.gadā uzņēmums bija darba devējs 9 darbiniekiem.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Mappost” 2020.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 225,72 tūkst. EUR, tostarp 99,78 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 51,67 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Salīdzinot ar citiem datorprogrammēšanas nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, SIA “Mappost” veiktās nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo pērn bijušas augstākas nekā nozarē vidēji.