Ražotājam “Baltic Bearing Company-Riga” pērn gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

12.11.2021 06:39:00

Gultņu, zobratu, pārnesumu un piedziņas elementu ražotājs SIA “Baltic Bearing Company-Riga” 2020.gadā apgrozījis 8,05 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 0,62 milj. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn ražotāja apgrozījums sarucis par 31,04%, bet peļņa – pat par 75,59%. Uzņēmums iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka pagājušā gada kritums saistāms ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem. Lursoft dati rāda, ka SIA “Baltic Bearing Company-Riga” pagājušajā gadā saņēmis valsts atbalstu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Tostarp, izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, tāpat arī atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem, kā arī no līdzekļiem eksportējošiem uzņēmumiem Covid19 krīzes seku pārvarēšanai SIA “Baltic Bearing Company-Riga” saņēmis 108,65 tūkst. EUR lielu atbalstu.

SIA “Baltic Bearing Company-Riga” norādījis, ka saražotās preces tas galvenokārt realizē Krievijā, bet nelielu daļu – arī Eiropas Savienības valstīs.

Aizvadītajā gadā SIA “Baltic Bearing Company-Riga” iegādājies meitas uzņēmumu Rēzeknē, kas ļaus paplašināt ražošanu un nodrošināt saražotās produkcijas glabāšanu un realizāciju. Jānorāda, ka 2021.gadā SIA “Baltic Bearing Company-Riga” ir iecerējis īpašu uzmanību pievērst ne tika ražošanai, bet arī potenciālo klientu datu bāzes paplašināšanai un diversifikācijai, kā arī izdevumu optimizācijai, kas veicinātu gan uzņēmuma apgrozījuma, gan peļņas pieaugumu.

Aleksandram Pikam piederošais SIA “Baltic Bearing Company-Riga” 2020.gadā bija darba devējs 80 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 0,54 milj. EUR.