“Airo Catering Services Latvija” apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 59,18%

15.11.2021 07:20:00

SIA “Airo Catering Services Latvija”, kura galvenie darbības virzieni ir aviokompānijām paredzēto ēdienu ražošana, realizācija un pakalpojumu sniegšana gaisa kuģiem, kā arī aviokompāniju datu apstrādes centra pakalpojumi, 2020.gadā piedzīvoja apgrozījuma kritumu par 59,18%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn SIA “Airo Catering Services Latvija” strādāja ar 6,88 milj. EUR apgrozījumu, gadu noslēdzot ar 2,05 milj. EUR zaudējumiem. Iepriekš ar zaudējumiem uzņēmums strādājis 2015.gadā.

2020.gada sākumā SIA “Airo Catering Services Latvija” veiksmīgi nodrošināja ēdināšanas pakalpojumus aviokompānijām Starptautiskajā lidostā “Rīga”, kā arī savās kafejnīcās, un sniedza datu ievades pakalpojumus, sasniedzot budžetā ieplānotos atbilstošā perioda mērķus. Covid-19 pandēmijas izplatīšanās kopš pagājušā gada marta un tās ierobežošanai ieviestie pasākumi būtiski ietekmēja saimniecisko darbību daudzās nozarēs, īpaši sāpīgi skarot aviācijas un sabiedriskās ēdināšanas nozari, tostarp, SIA “Airo Catering Services Latvija” darbību.

Lursoft esošā informācija rāda, ka SIA “Airo Catering Services Latvija” aktīvi izmantojis valsts piedāvātās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem izmaksāts atbalsts, tāpat arī  atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem. Uzņēmumam piešķirts arī 264,69 tūkst. EUR liels atbalsts no līdzekļiem, kas paredzēts tūrisma nozares atbalstam, kā arī vēl 116,97 tūkst. EUR no līdzekļiem, kas domāti eksportējošajiem uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.

Pērn uzņēmums veiksmīgi uzsācis savas produkcijas realizāciju vietējā tirgū, piedāvājot maltītes degvielas uzpildes stacijās, kā arī ieviesa mūsdienīgus IT risinājumus pārdošanas procesa organizēšanai gaisa kuģos. “Balstoties uz informāciju un prognozēm, kas pieejamas gada pārskata sastādīšanas brīdī, uzņēmums 2019.gada apgrozījumu un peļņu varētu sasniegt 2023. – 2024.gadā,” uzskata SIA “Airo Catering Services Latvija”, piebilstot, ka lēnās vakcinācijas un sagaidāmo energoresursu cenu sadārdzinājuma ietekmē aizvien pastāv ļoti liela nenoteiktība par situācijas attīstības īstermiņa prognozēm.

Zviedru AB “Airo Catering Services Sweden” piederošajam SIA “Airo Catering Services Latvija” šobrīd reģistrētas 11 struktūrvienības.