No "Smiltenes piens" padomes locekļa amata atcelts Egils Mūrnieks

23.11.2021 09:02:00

No AS “Smiltenes piens” padomes locekļa amata atcelts Egils Mūrnieks, liecina Lursoft izziņas dati. Padomes locekļa amatu piena pārstrādes uzņēmumā Egils Mūrnieks ieņēma kopš 2013.gada, bet pirms tam bija uzņēmuma valdes loceklis.

Lursoft dati rāda, ka AS “Smiltenes piens” padomes priekšsēdētāja amatā atkārtoti iecelts uzņēmuma patiesais labuma guvējs Armands Kovaldins, bet padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā – Kaspars Freimanis. Par uzņēmuma jauno padomes locekli iecelta Janeta Kovaldina
 
Aizvadītajā gadā AS “Smiltenes piens” apgrozījis 21,16 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,3 milj. EUR peļņu. 2020.gadā uzņēmums izejvielās (piens, vājpiens, krējums) iepircis 37,8 tūkst. t, kas ir par 9% vairāk nekā 2019.gadā.

Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Smiltenes piens” norādījis, ka tas pastāvīgi strādā pie savas piena zonas paplašināšanas, uzlabojot sadarbību ar esošajiem piena piegādātājiem un piesaistot jaunus, kā arī lai palielinātu sadarbību ar rūpnieciskajiem izejvielas piegādātājiem un industriālajiem produktu pircējiem.  AS “Smiltenes piens” norāda, ka tas strādā pie noieta tirgus paplašināšanas Latvijā, kā arī citās valstīs.

Šogad AS “Smiltenes piens” plāno palielināt apgrozījumu par 4%, kā arī palielināt apgrozījumu biezpiena desertu grupai, jaunajiem sieriem un skābpiena produktiem. 

2020.gadā AS “Smiltenes piens” ar darba vietām nodrošinājis 140 strādājošos. VID administrētajos nodokļos uzņēmums pērn samaksājis 1,74 milj. EUR. Salīdzinot ar citiem piena pārstrādes nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, AS “Smiltenes piens” nodokļu iemaksas uz vienu darbinieku bijušas augstākas, liecina Lursoft izziņas dati.