Samazinās "Tukuma Piens" pamatkapitālu

26.11.2021 08:49:00

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Tukuma Piens” publicējis paziņojumu saviem kreditoriem, norādot, ka pieņemts lēmums par uzņēmuma pamatkapitāla samazināšanu. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka šogad maijā AS “Tukuma Piens” pamatkapitāls palielināts no 1,4 milj. EUR līdz 2,8 milj. EUR.

Aizvadītajā gadā AS “Tukuma Piens”, kura patiesais labuma guvējs ir Dānijas valstspiederīgais Stephan David Balkin, palielināja apgrozījumu līdz 66,37 milj. EUR, bet peļņu līdz 5,13 milj. EUR. Uzņēmumā 2020.gadā bija nodarbināti 215 strādājošie.

Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Tukuma Piens” norādījis, ka tas sadarbojas ar vairāk nekā 190 piena piegādātājiem, galvenokārt pienu iepērkot Kurzemē un Zemgalē.
2021.gadam AS “Tukuma Piens” bija izvirzījis mērķi attīstīt jaunu, perspektīvu produktu ražošanu vietējam tirgum un eksportam, sasniedzot līdera pozīcijas stratēģiskajos segmentos. “Plānots darbs pie sortimenta optimizācijas un izejvielu kvalitātes nostiprināšanas,” teikts piena pārstrādes uzņēmuma vadības ziņojumā.

Pagājušajā gadā AS “Tukuma Piens” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 4,26 milj. EUR, tostarp, 1,1 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,5 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.