Agrofirma "Turība" cer paplašināt ražošanu un palielināt izslaukumus

04.04.2022 06:29:00

SIA “Agrofirma “Turība”” 2021.gadā apgrozījusi 4,34 milj. EUR un nopelnījusi 330,27 tūkst. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Preiļos reģistrētā SIA “Agrofirma “Turība”” pagājušajā gadā bija darba devējs 96 strādājošajiem.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Agrofirma “Turība”” norāda, ka piena lopkopības nozares apgrozījums, salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu, sakarā ar cenu kāpumu ir palielinājies. Toties cūkkopības apgrozījums, līdz ar straujo kritumu nozarē, ir samazinājies. Graudkopības apgrozījums 2021.gadā bijis stabils, jo realizēts tikai rapsis, bet pārējā produkcija izmantota un pārstrādāta savām vajadzībām.

SIA “Agrofirma “Turība”” savā vadības ziņojumā stāsta, ka 2020.gadā tā iesāka projektu cūku novietnē “Stiebriņi”, lai būvētu jaunu korpusu, taču 2021.gadā šis projekts apturēts, lai izvērtētu visus par un pret. Uzņēmums nolēmis, ka šogad šo projektu turpinās.

2021.gadā SIA “Agrofirma “Turība”” turpināja iesākto ceļu uz pārvaldības sistēmas resertifikāciju no ISO 50001:2012 uz ISO 50001:2018, kas veiksmīgi pabeigta šogad februārī.

“Uzņēmums attīstās, tiek palielināts liellopu ganāmpulks, kas ļaus arī turpmāk veicināt uzņēmuma konkurētspēju. Pastāvīgi strādājam pie jaunu Eiropas Savienības projektu apgūšanas, meklējam jaunus sadarbības partnerus,” iesniegtajā vadības ziņojumā stāsta SIA “Agrofirma “Turība””, norādot, ka viens no tās mērķiem ir nostiprināties un ieņemt stabilu vietu savā nozarē, tāpat arī gūt lielāku peļņu, paplašināt ražošanu un palielināt izslaukumus.

SIA “Agrofirma “Turība”” lielākais kapitāldaļu turētājs ir piena pārstrādes uzņēmums AS “Preiļu siers”.