"Baltic Pork" atkal strādājis ar peļņu

23.03.2023 06:31:00

Cūkkopības uzņēmums SIA “Baltic Pork” savā iesniegtajā gada pārskatā norādījis, ka 2022. gads uzņēmumam bijis izaicinošs un visādā ziņā izglītojošs. “Gads iesākās ar ļoti zemām cūkgaļas cenām, tajā pašā laikā izejvielu izmaksas bija neparasti augstas. Protams, tas radīja vājus biznesa rādītājus pirmajā pusgadā, bet, cūkgaļas cenai pieaugot, gada otrajā pusē rezultāts uzlabojās,” lasāms SIA “Baltic Pork” vadības ziņojumā.

2022. gadā SIA “Baltic Pork” apgrozījums audzis līdz 9,83 milj. EUR, kas ir par 56,15% vairāk nekā gadu iepriekš. Pēc tam, kad 2021. gadā SIA “Baltic Pork” strādājis ar 741,9 tūkst. EUR zaudējumiem, pērnais gads noslēgts ar 117,49 tūkst. EUR peļņu.

Jānorāda, ka SIA “Baltic Pork” ir arī divi meitas uzņēmumi – SIA “BP Energy” un SIA “LB Energy” –, kas, izmantojot cūku šķidrmēslus, ražo biogāzi elektroenerģijas un situma ražošanai. Lai cīnītos ar pieaugošajām enerģijas (elektrības) izmaksām, uzņēmums ir veicis izmaiņas enerģijas ražošanā, lai no biogāzes ražotā enerģija (elektrība) tiktu izmantota cūku ražošanas nodrošināšanai.

2022. gadā SIA “Baltic Pork” plānojis un saņēmis apstiprinājumu ražošanas paplašināšanai, investīcijām jaunās ražotnēs, kā rezultātā pašreizējā nobarojamo cūku produkcija dubultosies no 70 tūkst. līdz 140 tūkst. gadā. Paredzams, ka būvniecības aktivitātes sāksies 2023. gada otrajā ceturksnī.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Baltic Pork” ir norvēģu kapitāla uzņēmums, kas pieder INTERNATIONAL PORK INVESTMENT AS. Aizvadītajā gadā uzņēmumā strādāja 42 darbinieki.