"AUTESTS" apgrozījums pieaudzis līdz 3,11 milj. EUR

21.02.2024 07:34:00

Transportlīdzekļu tehniskās pārbaudes un analīzes veicēja SIA “AUTESTS” apgrozījums 2023. gadā pieaudzis līdz 3,11 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 13,75%. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka tas ir augstākais apgrozījuma rādītājs visā SIA "AUTESTS" darbības vēsturē.

2023. gadā palielinājusies arī SIA “AUTESTS” peļņa pēc nodokļiem, kas sasniegusi 318,09 tūkst. EUR.

Uzņēmums 2023. gadā piedalījās VAS “Ceļu satiksmes direkcija” (CSDD) organizētajā iepirkuma procedūrā – atklātā konkursā “Transportlīdzekļu tehniskās kontroles pakalpojums tehniskās apskates ietvaros”. Iepirkumā tika izsludinātas 33 lotes, kur katras lotes uzvarētājam ir ekskluzīvas tiesības sniegt tehniskās apskates pakalpojumu noteiktā reģionā. SIA “AUTESTS” piedalījās iepirkumā un ieguva tiesības uz visām septiņām lotēm, kur uzņēmums jau veic transportlīdzekļu tehniskās kontroles pakalpojumus, kā arī divās jaunās tehniskās apskates pakalpojuma sniegšanas vietās Rīgā un reģionā. Līgumi ar CSDD par tehniskās apskates pakalpojumu sniegšanu noslēgti uz 10 gadiem. “Atbilstoši līgumu nosacījumiem, uzsākta divu jaunu tehniskās apskates staciju projektu realizācija Rīgā un Mārupē,” teikts SIA “AUTESTS” vadības ziņojumā.

SIA “AUTESTS” dibināts 1998. gadā un pieder SIA “OGRES SERVISA CENTRS”, kura kapitāldaļu turētājs, savukārt, ir vācu TUV International GmbH-Unternehmensgruppe TUV Rheinland. Pērn SIA “AUTESTS” bija darba devējs 57 darbiniekiem.