“NEWCOM Construction” atkal strādājis ar peļņu

29.05.2024 10:16:00

Būvniecības uzņēmums SIA “NEWCOM Construction” iesniegtajā vadības ziņojumā stāsta, ka 2023. gadā kopējais sabiedrības noskaņojums bija nedrošs un piesardzīgs, kas atspoguļojās arī Latvijas ekonomikā kopumā un līdz ar to arī būvniecības tirgū. “Neskaidrās perspektīvas rezultātā vairākas būvniecības ieceres tā arī palika par iecerēm un netika realizētas,” norādījis SIA “NEWCOM Construction”. Vienlaikus, neskatoties uz to, pagājušajā gadā SIA “NEWCOM Construction” izdevies kāpināt apgrozījumu par 21,7%, rādītājam sasniedzot 31,72 milj. EUR. Pēc tam, kad 2022. gadā SIA “NEWCOM Construction” strādāja ar 1,12 milj. EUR zaudējumiem, pagājušo gadu būvnieks noslēdzis ar 0,6 milj. EUR peļņu. Pagājušajā gadā SIA “NEWCOM Construction” bija nodarbināti 186 darbinieki, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 0,85 milj. EUR un iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,45 milj. EUR.

Aizvadītajā gadā SIA “NEWCOM Construction” veiksmīgi turpināja sadarbību ar esošo klientu loku, kā arī uzsāka sadarbību ar jauniem klientiem. Piemēram, panākta vienošanās ar Latvijas Nacionālo Sporta Centru par Daugavas stadiona rekonstrukciju, tāpat arī noslēgts līgums ar Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu un uzsākti darbi pie Izglītības centra tapšanas. Pērn arī sekmīgi pabeigti vairāki nozīmīgi būvobjekti, piemēram, t/c LIDL būvniecība Duntes ielā, Sporta ielā u.c.

2024. gada izredzes attiecībā uz turpmāko apgrozījuma pieaugumu un attīstību SIA “NEWCOM Construction” vērtē piesardzīgi, taču ar optimismu, jo uzņēmumam ir izdevies panākt vairākas vienošanās par būvdarbu veikšanu šajā un nākamajā pārskata gadā, kas garantē apgrozījuma noturēšanu vismaz esošajā līmenī.

Lursoft dati rāda, ka SIA “NEWCOM Construction” reģistrēts 2003. gadā. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Viktos Savins.