“Latvijas Tirgotāju savienība” šogad plāno stabilizēt savu tirgus daļu

05.06.2024 08:11:00

SIA “Latvijas Tirgotāju savienība”, kas apvieno mazos un vidējos Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumus, pagājušajā gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 12,3 milj. EUR, bet peļņu pēc nodokļu nomaksas līdz 1,04 milj. EUR. Lursoft dati rāda, ka gada laikā uzņēmuma apgrozījums audzis par 3%.

Savā vadības ziņojumā SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” norādījusi, ka, analizējot tirgu un attīstības tendences, redzams, ka Latvijas mazumtirdzniecības tirgus ir piesātināts. “Tendences rāda, ka 2024. gadā turpināsies sīva konkurence starp pārtikas mazumtirgotāju ķēdēm/ apvienībām. Notiks tirgus dalībnieku konsolidācija, kā arī pārvilināšana no vienas apvienības uz otru,” stāsta SIA “Latvijas Tirgotāju savienība”, norādot, ka pašiem veikalu īpašniekiem šis būs stabilizācijas gads. Izaugsme tiek prognozēta tiem, kas pārkārtos veikalus un ieviesīs modernās tehnoloģijas. SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” šogad plāno stabilizēt savu tirgus daļu, izmantojot savas priekšrocības.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” norādījusi, ka konkurētspējas uzlabošanai tiek veiktas investīcijas IT jomā. Uzņēmums turpinās ieviest vienotus kvalitātes standartus visam LaTS tīklam, tādējādi veicinot pircēju plūsmas palielināšanu. Lai nostiprinātu SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” konkurētspēju, nozīmīgi finanšu resursi tiks ieguldīti arī loģistikas attīstībā.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” reģistrēta 2007. gadā. Uzņēmuma lielākais kapitāldaļu turētājs (42,99%) ir Raimonds Okmanis.