"Daugavpils reģionālā slimnīca" strādājusi ar zaudējumiem

14.06.2024 07:15:00

SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” otro gadu pēc kārtas strādājusi ar zaudējumiem, liecina “Lursoft IT” Multi atskaites dati. Ja 2022. gadu slimnīca noslēdza ar 3,5 milj. EUR zaudējumiem, tad pagājušajā gadā tie pieauguši jau līdz 5,1 milj. EUR. SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” kopējais apgrozījums 2023. gadā bijis par 719,35 tūkst. EUR mazāks nekā gadu iepriekš, pērn sarūkot līdz 50,25 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā gan norādīts, ka, neskatoties uz neparedzamo veselības aprūpes nozares finansēšanas politiku, kā arī neprognozētiem medikamentu un materiālu cenu pieauguma tempiem un personāla izmaksu pieaugumu, slimnīcai pagājušā gada 2. pusgadā ir izdevies apturēt zaudējumu rašanos.

Iesniegtajā vadības ziņojumā slimnīca norādījusi, ka 2023. gads tai sākās ar Covid-19 pandēmijas un karadarbības Ukrainā izraisītām sekām, kas atspoguļojās energoresursu, izejvielu, materiālu un pakalpojumu pieejamībā, kā arī to cenu straujā pieaugumā. Lai maksimāli stabilizētu slimnīcas darbību un sasniegtu pozitīvus finanšu rezultātus, SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” veica visu iespējamo izmaksu optimizāciju, pārskatot medikamentu un pārtikas iegādes, kā arī krājumu veidošanas principus. “Veikta energoresursu un pakalpojumu izmantošanas optimizācija, pārskatīta investīciju plānošana, prioritāšu sarakstā atstājot tikai slimnīcas darbības turpināšanai svarīgākās aktivitātes, kā arī tās, kas jau īstermiņā varētu palīdzēt ar papildu apgrozījuma nodrošināšanu,” norādīts SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” vadības ziņojumā.

Neskatoties uz finansiālām grūtībām, 2023. gadā turpinājās slimnīcas iekšējo procesu un algoritmu attīstība, ārstniecības struktūrvienību reorganizācija un pārprofilēšanā, kā arī veikti ieguldījumi no slimnīcas pašas līdzekļiem, lai uzlabotu sniedzamo pakalpojumu kvalitāti un piesaistītu jaunus speciālistus.

2023. gada izskaņā SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca”  bija 1703 darbinieki, no tiem ārsti un funkcionālie speciālisti – 284, ārstniecības un pacientu aprūpes personas un funkcionālo speciālistu asistenti – 627, ārstniecības un pacientu aprūpes atbalsta personas – 282.