Gaļas pārstrādes uzņēmumam "Forevers" gan apgrozījuma, gan peļņas pieaugums

17.06.2024 06:42:00

Gaļas pārstrādes uzņēmums SIA “Forevers” 2023. gadā strādājis ar apgrozījuma un peļņas palielinājumu, liecina “Lursoft IT” dati. Uzņēmuma apgrozījums gada laikā audzis par 21,41%, sasniedzot 74,99 milj. EUR, savukārt peļņa palielinājusies līdz 5,02 milj. EUR, kas ir teju divas reizes vairāk nekā peļņa 2022. gadā. SIA “Forevers” apgrozījums mazumtirdzniecībā audzis par 24,52%, palielinoties līdz 39,23 milj. EUR, savukārt vairumtirdzniecībā par 18,18%, pieaugot līdz 35,75 milj. EUR. Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījums mazumtirdzniecībā galvenokārt saistīts ar inflācijas līmeņa palielināšanos.

SIA “Forevers” tirdzniecības tīklā šobrīd ir vairāk nekā 100 veikali visā Latvijā, kas ļauj realizēt būtisku daļu no saražotās pārstrādātās gaļas produkcijas. “Veikalu tīkla darbības uzturēšanā būtisks ķēdes posms ir uzņēmuma izveidotā loģistikas sistēma, kas ļauj nodrošināt regulāras svaigās produkcijas piegādes un ātri reaģēt uz mainīgu produkcijas pieprasījumu visā Latvijas teritorijā,” norādīts SIA “Forevers” vadības ziņojumā. Uzņēmuma ražotnē katru dienu tiek saražots un iepakots vairāk nekā 60 t gaļas produkcijas.

Jānorāda, ka par 3,37% palielinājies SIA “Forevers” produkcijas noiets eksporta tirgos, kas panākts ar pārdomātu tirdzniecības partneru piesaisti. Nākotnē tiek plānots attīstīt SIA “Forevers” produkcijas realizāciju eksporta segmentā. To paredzēts panākt ar jaunām sadarbības iespējām un jaunu partneru piesaisti. Uzņēmums norādījis, ka eksportā redz augstu potenciālu, tāpēc plāno turpmāk šī virziena attīstīšanai pievērsties padziļināti.

SIA “Lursoft IT” izziņā redzams, ka 2023. gadā gaļas pārstrādes uzņēmums SIA “Forevers” bija darba devējs 762 darbiniekiem. Uzņēmums iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksājis 2,5 milj. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 4,68 milj. EUR. Uzņēmuma kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā pagājušajā gadā sasniedza 17,24 milj. EUR.

SIA “Forevers” reģistrēts 1996. gadā un pieder Andrejam Ždanam.