Veikalu tīklam "Beta" pērn apgrozījuma un peļņas samazinājums

20.06.2024 05:57:00

Veikalu tīkla “Beta” īpašnieks SIA “Ranvus” 2023. gadā apgrozījis 58,06 milj. EUR. “Lursoft IT” dati rāda, ka tas ir par 2% mazāk nekā gadu iepriekš.

Pērn arī sarukusi SIA “Ranvus” peļņa pēc nodokļiem, kas samazinājusies no 2,24 milj. EUR 2022. gadā līdz 1,82 milj. EUR pagājušajā gadā. Apgrozījuma un peļņas kritumu SIA “Ranvus” skaidro ar blakus esošo veikalu “Maxima”, “Lidl” un “Rimi” radīto lielo konkurenci. “Tā ietekmē samazinājās apgrozījums un arī peļņa,” norādīts SIA “Ranvus” vadības ziņojumā. Tirgotājs uzskata, ka gadījumā, ja pasliktināsies ekonomiskā situācija valstī, arī šogad SIA “Ranvus” apgrozījums varētu turpināt samazināties.

Ņemot vērā lielo konkurenci pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecības jomā, šogad SIA “Ranvus” plāno veikt patērētāju vēlmju analīzi, pārskatīt savu preču sortimentu, kā arī organizēt pircējiem preču realizācijas stimulēšanas pasākumus. Lai samazinātu piegādes ķēdi, uzņēmums, analizējot piegādātājus, priekšroku dos tiem preču ražotājiem, kuri paši veic preču piegādes un nodrošina loģistiku.

Tuvākajā nākotnē SIA “Ranvus” plāno modernizēt un sadalīt esošās telpas, lai piesaistītu jaunus nomniekus.

“Lursoft IT” dati rāda, ka SIA “Ranvus” šobrīd ir 39 aktīvas struktūrvienības. Pērn tirgotājs ar darba vietām nodrošināja 780 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,72 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 1 milj. EUR. SIA “Ranvus” kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā sasniedza 5,63 milj. EUR.

2016. gadā reģistrētā SIA “Ranvus” kapitāldaļu turētājs ir SIA “ALVIRA”, savukārt patiesie labuma guvēji – Rima Manukova, Aldona Šluka un Vitauts Teličens.