“Baltic Restaurants Latvia” pagājušajā gadā strādājis ar apgrozījuma un peļņas kāpumu

21.06.2024 06:56:00

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma SIA “Baltic Restaurants Latvia” apgrozījums 2023. gadā pieauga par 44,76%. Uzņēmums norādījis, ka lielākā ietekme uz apgrozījuma pieaugumu ir no jaunajām struktūrvienībām, kas tika atvērtas iepriekšējā gada otrajā pusē un darbojās visu pārskata gadu. 2023. gadā SIA “Baltic Restaurants Latvia” turpināja atvērt jaunas struktūrvienības, gadu pabeidzot ar 133 struktūrvienībām. Divi lielākie segmenti, kuros strādā SIA “Baltic Restaurants Latvia”, ir iestāžu segments (95 vietas) un darbinieku pusdienu restorāni (20 vietas), uzņēmumam šajos segmentos paturot vadošo tirgus pozīciju.

“Lursoft IT” pieejamais pārskats rāda, ka 2023. gadā SIA “Baltic Restaurants Latvia” apgrozīja 28,52 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 3,47 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmuma peļņa pērn bijusi vairāk nekā 5 reizes lielāka nekā 2022. gadā.

Pagājušajā gadā SIA “Baltic Restaurants Latvia” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 5,67 milj. EUR, pārskata gadā esot trešajam lielākajam nodokļu maksātājam ēdināšanas nozarē. Uzņēmumā pērn strādāja 424 darbinieki.

Pārskata gada laikā SIA “Baltic Restaurants Latvia” īstenojusi ilgtermiņa ieguldījumus 0,3 milj. EUR apmērā. Tie galvenokārt investēti jaunu ēdināšanas vietu atvēršanā, kā arī jaunās iekārtās jau esošajās vietās.

SIA “Baltic Restaurants Latvia” turpinās darbu pie procesu pilnveidošanas, standartizācijas un kvalitātes nostiprināšanas, kā arī pie apgrozījuma palielināšanas, kas ir būtiski turpmākai sekmīgai izaugsmei. Tāpat arī būtiski ir tālāk attīstīt un pilnveidot sadarbību ar grupas uzņēmumiem Igaunijā, lai gūtu maksimālās sinerģijas no savstarpējās sadarbības projektiem. SIA “Baltic Restaurants Latvia” arī strādās, lai palielinātu savu zīmolu Restart, Noonbox, Daily un Chat atpazīstamību ēdināšanas nozarē Latvijā.

SIA “Baltic Restaurants Latvia” reģistrēts 2001. gadā un pieder SIA “BR Group”, savukārt uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Guntis Bredovskis, Anita Gleizde un Aigars Kaugurs.