"Arēna Rīga" pērn strādājusi ar ievērojamu apgrozījuma kāpumu

26.06.2024 06:47:00

SIA “Arēna Rīga” apgrozījums pērn pietuvojies 2018. gada līmenim, kad pirms Covid-19 pandēmijas izplatīšanās tika sasniegts visu laiku augstākais uzņēmuma apgrozījums. Salīdzinot ar 2022. gadu, kad SIA “Arēna Rīga” apgrozīja 2,3 milj. EUR, pagājušajā gadā rādītājs sasniedza 5,75 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem palielinājās līdz 789,44 tūkst. EUR.

“2023. gads uzņēmumam bija ļoti veiksmīgs, sasniedzot vienu no lielākajiem apgrozījumiem pastāvēšanas vēsturē. Apgrozījuma pieauguma pamatā ir pasākumu un apmeklētāju skaita pieaugums, kā arī veiksmīgi turpinātā uzņēmuma attīstība, papildu ienākumu plūsmu radīšana, kā arī uzņēmuma izdevumu optimizācija,” teikts SIA “Arēna Rīga” vadības ziņojumā. Uzņēmums ir veicis un turpinās veikt dažādas investīcijas ēkas infrastruktūrā ar mērķi nodrošināt tās atbilstību mūsdienīgas, daudzfunkcionālas arēnas prasībām.

Uzņēmums prognozē, ka šogad kopējais pasākumu skaits varētu būt tāds pats kā 2023. gadā, vienlaikus kopējos rādītājus varētu ietekmēt neliels apmeklētāju skaita kritums, kas saistīts ar mazāk nozīmīgu pasākumu norisi, ja salīdzina ar 2023. gadu. Kā būtiskākos pasākumus 2024. gadā SIA “Arēna Rīga” izceļ FIBA Olimpiskās kvalifikācijas turnīru Latvijas vīriešu basketbola izlasei, IIHF Olimpiskās kvalifikācijas turnīru Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kā arī vairākus vietējo mākslinieku koncertus, kas tiek plānoti 2024. gada nogalē.

SIA “Arēna Rīga” kapitāldaļu turētājs ir SIA “Glesum Investments”, kas, savukārt, pieder Jurim Savickim. “Lursoft IT” dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Arēna Rīga” bija darba devējs 29 darbiniekiem. Uzņēmuma kopējās nodokļu iemaksas valsts kopbudžetā pērn sasniedza 1,23 milj. EUR.