"Voldemārs" apgrozījums pērn sarucis par 6,4%

15.07.2024 05:40:00

Aizvadītajā gadā sarucis gan SIA “Voldemārs” apgrozījums, gan arī peļņa, liecina “Lursoft IT” apkopotie dati. Salīdzinot ar 2022. gadu, kad SIA “Voldemārs” apgrozīja 22,73 milj. EUR, pērn rādītājs bijis par 6,4% mazāks, samazinoties līdz 21,28 milj. EUR. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 92,4 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas (peļņa 2022. gadā – 487,6 tūkst. EUR). Nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā SIA “Voldemārs” pagājušajā gadā samaksājis 5,9 milj. EUR

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Voldemārs” norādījis, ka 2023. gadā izdevies sasniegt uzstādītos mērķus. “Tiek turpināti attīstības projekti, paplašinot klientu un pakalpojumu loku, noturot stabilas pozīcijas gan pakalpojumu, gan nekustamo īpašumu īres tirgū, kā arī sava zīmola pārstāvēšanā un distribūcijas virzienā,” teikts uzņēmuma vadības ziņojumā. Pērn SIA “Voldemārs” veica būtiskus ieguldījumus un pabeidza kravu transporta autoparka izveidi.

Šogad SIA “Voldemārs” plāno palielināt pārdošanas apjomus un uzņēmuma peļņu. To iecerēts panākt gan ar klientu piesaisti Baltijā un Eiropā, gan arī ar produkcijas klāsta paplašināšanu un procesu optimizēšanu. Uzņēmums plāno palielināt noliktavas un loģistikas pakalpojumu apjomus, lai samazinātu izmaksu daļu piegādātajai precei un palielinātu peļņu. Paredzēts arī turpināt darbu pie ražošanas procesu automatizācijas.

“Lursoft IT” izziņā redzams, ka SIA “Voldemārs” reģistrēts 1992. gadā un pieder Valdemaras Valkiūnas no Lietuvas. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 156 darbinieki. SIA “Voldemārs” pamatdarbība ir pārtikas preču fasēšana, pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība, kā arī nekustamā īpašuma iznomāšana un loģistikas un akcīzes noliktavu pakalpojumu sniegšana.