"Venden" apgrozījums palielinājies par 12%

15.07.2024 05:58:00

Avota ūdens un dabīgā minerālūdens ieguves, ražošanas un tirdzniecības uzņēmums SIA “Venden” pērn aizvadījis savu divdesmit sesto darbības gadu. Tajā uzņēmuma apgrozījums pieauga par 12%, sasniedzot 16,32 milj. EUR. Pārskata gadu SIA “Venden” noslēdzis ar nepilnus 3 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas. “Lursoft IT” dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Venden” nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 4,3 milj. EUR. Uzņēmumā pērn strādāja 196 darbinieki.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka SIA “Venden” regulāri veic padziļinātu tirgus izpēti ar mērķi nodrošināt sava esošā produktu portfeļa noturību, kā arī radīt pamatu produktu klāsta paplašināšanai. “Veiktie tirgus pētījumi tiek kombinēti ar tehnoloģisko risinājumu izpēti iespējamai ražošanas paplašināšanai,” norādījis uzņēmums. 

SIA “Venden” vadība paredz, ka šogad 5 un 3 galonu ūdens ražošanas un realizācijas apjomi varētu pieaugt par 3%. Pamata pieaugumu sastādīts galonu un PET produkcijas realizācijas cenu pieaugums. 

SIA “Venden” kapitāldaļu turētājs ir SIA “MICA TEHNOLOĢIJAS”, savukārt patiesais labuma guvējs  - Polijas valstspiederīgais Andrzej Pawlow.