"MADARA Cosmetics" koncerna ilgtermiņa ieguldījumi 2023. gadā bija virs 1,38 milj. EUR

15.07.2024 09:23:00

AS “MADARA Cosmetics” 2023. gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 18,94 milj. EUR, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pieaugusi līdz 1,69 milj. EUR. “Lursoft IT” dati rāda, ka gada laikā kosmētikas ražotāja apgrozījums audzis par 5,83%. Jānorāda, ka “MADARA Cosmetics” koncerna kopējais apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis līdz 20,23 milj. EUR, bet peļņa līdz 1,6 milj. EUR. Pārskata gadā koncernu veidoja mātes uzņēmums AS “MADARA Cosmetics” un tā meitas SIA “MADARA Retail”, SIA “Cosmetics NORD”, MADARA Cosmetics GmbH (Vācija), MADARA Cosmetics Inc. (ASV) un SIA “NORD Beauty”, kas ir SIA “Cosmetics NORD” meitas uzņēmums.  Koncerna produkti 2023. gadā tika eksportēti uz vairāk nekā 30 valstīm, galvenokārt Eiropas Savienības teritorijā.

“Neraugoties uz lejupslīdi 2023. gada pirmajā pusgadā, otrais pusgads pierādīja koncerna komandas spēju mērķtiecīgi sasniegt rezultātus,” teikts AS “MADARA Cosmetics” vadības ziņojumā. Pērn pārdošanā nonāca 6 jauni MADARA kopjošās un dekoratīvās kosmētikas līdzekļi. AS “MADARA Cosmetics” ražošanas procesa kapacitāte joprojām ir pietiekoša, lai turpinātu izaugsmi līdzšinējā tempā.

Koncerna ilgtermiņa ieguldījumi 2023. gadā bija virs 1,38 milj. EUR, no kuriem 367 tūkst. EUR ieguldīti MADARA zīmola interneta mājas lapā. Tehnoloģiskajās iekārtās ieguldīti vairāk nekā 891 tūkst. EUR.

Nākamajā pārskata gadā koncerna izaugsmes fokuss tiks vērsts uz lielāku tirgus attīstību, jaunu B2C klientu piesaisti un sadarbības veidošanu ar jauniem B2B klientiem, kā arī plašāku tirdzniecību trešo pušu interneta veikalos. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, e-komercijas kanāla attīstība būs viens no primārajiem virzieniem izaugsmes veicināšanai.

“Lursoft IT” dati rāda, ka AS “MADARA Cosmetics” reģistrēta 2006. gadā. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 177 darbinieki. AS “MADARA Cosmetics” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā 2023. gadā samaksājusi 2,3 milj. EUR.