"Dinex Latvia" apgrozījums samazinājies par 19,18%

17.07.2024 09:42:00

SIA “Dinex Latvia” 2023. gadā strādājis ar 45,84 milj. EUR apgrozījumu, kas ir par 19,18% mazāks nekā gadu iepriekš. Uzņēmums norādījis, ka apgrozījuma samazinājums galvenokārt saistīts ar to, ka tika pārdalītas dažādu preču kategoriju iepirkumu un realizācijas plūsmas Dinex grupas ietvaros. Pārskata gadu detaļu un piederumu ražotājs mehāniskajiem transportlīdzekļiem noslēdza ar 3,96 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA “Dinex Latvia” produkcijas galvenie noieta tirgi ir Eiropa, ASV, Turcija un citas valstis. 98% no uzņēmuma apgrozījuma veido eksporta darījumi.

Šogad SIA “Dinex Latvia” plāno nodrošināt ražošanas apjoma pieaugumu. Uzņēmums nepārtraukti strādā pie jaunu produktu un tirgus pieprasījuma analīzes un to ieviešanas ražošanā, lai piedāvātu saviem klientiem visplašāko komerciālā transporta izplūdes sistēmu rezerves daļu klāstu. Uzņēmums arī plāno turpināt pilnveidot vairākus iekšējos darba organizācijas procesus, kā arī tehnoloģiskos procesus ražošanā, veikt tehnoloģisko iekārtu atjaunošanu un modernizāciju.

“Lursoft IT” dati rāda, ka SIA “Dinex Latvia” reģistrēts 1999. gadā un pieder dāņu AS “Dinex”. Pērn SIA “Dinex Latvia” bija nodarbināti 404 darbinieki, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 2,97 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 1,54 milj. EUR.