“LNK Industries” apgrozījums samazinājies par 18%

23.07.2024 06:46:00

“LNK Group” holdingā ietilpstošā AS “LNK Industries”, kas specializējusies vērienīgu, daudzfunkcionālu industriālo, infrastruktūras, hidrotehnisko un civilo būvju būvniecībā, kā arī veic transportēšanas tehnoloģisko sistēmu projektēšanu, izgatavošanu un ierīkošanu, 2023. gadā sasniegusi gandrīz 70 milj. EUR apgrozījumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn uzņēmuma apgrozījums sarucis par 18%. AS “LNK Industries” vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma samazinājumu ietekmēja galvenokārt iepriekšējos gados uzsākto būvniecības projektu noslēgšana jau pirms pārskata gada, kā arī dalība jauno infrastruktūras objektu izbūves darbos Latvijā un Lietuvā, kuru izpilde iekavējusies un bija pārcelta uz nākamo pārskata gadu, tostarp sezonalitātes dēļ.

“Lursoft IT” pieejamie finanšu dati liecina, ka pagājušo gadu AS “LNK Industries” noslēgusi ar 2,39 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas (peļņa 2022. gadā – 0,48 milj. EUR). Pērn AS “LNK Industries” bija nodarbināts 121 darbinieks, uzņēmumam valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 0,98 milj. EUR un iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,55 milj. EUR.

Ar skaidru stratēģisko redzējumu AS “LNK Industries” turpina paplašināt tirgus daļu Baltijā, stiprinot savu pozīciju un piedaloties vērienīgos infrastruktūras attīstības un būvniecības projektos. Pēdējo gadu laikā uzņēmums ir veiksmīgi realizējis sarežģītus projektus dažādās būvniecības jomās. Starp šiem projektiem ir Mežaparka Lielās estrādes pārbūve, Rīgas pils kastelas rekonstrukcija, Rail Baltica integrēšana Rīgas centra infrastruktūrā un zemūdens atbalsta siena Klaipēdas ostā.

AS “LNK Industries” ir reģistrētas filiāles Lietuvā un Igaunijā, no kurām aktīvā darbība pērn notika tikai Lietuvas filiālē. Krievijas pārstāvniecību uzņēmums ir izslēdzis no reģistra un filiāli slēdzis.

2005. gadā reģistrētās AS “LNK Industries” patiesais labuma guvējs ir Vadims Milovs.