“Purtos Latvia” pagājušajā gadā izstrādājis 114 jaunus produktus

23.07.2024 07:34:00

Augļu un ogu piedevu ražotāja SIA “Purtos Latvia” pārdošanas apjomi pērn daļēji atguvās no kara ietekmes 2022. gadā. “Tāpat kā gadu iepriekš, vēl joprojām bija grūtības ar svarīgāko izejvielu iegādes cenu un pieejamību tirgū,” teikts SIA “Purtos Latvia” vadības ziņojumā. Uzņēmums turpināja investēt ražotnē, piedāvājot klientiem jaunus produktus, optimizējot procesus, uzlabojot darba vidi, kontrolējot izmaksas un samazinot CO2 emisiju.

“Lursoft IT” pieejamie finanšu dati rāda, ka 2023. gadā SIA “Purtos Latvia” palielināja apgrozījumu līdz 26,95 milj. EUR (+19,92%), gadu noslēdzot ar 839,99 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļiem.

Atbilstoši klientu vēlmēm, pagājušajā gadā SIA “Purtos Latvia” izstrādāja 114 jaunus produktus. “Tika izveidoti jaunu augļu un dārzeņu, kā arī bezaugļu pildījumi piena pārstrādes uzņēmumiem un maizes un konditorejas produktu ražotājiem. Jaunie izstrādātie produkti tika pārdoti ne tikai vietējā tirgū, bet arī eksportēti uz Lietuvu, Igauniju, Zviedriju un citām valstīm,” norādījis uzņēmums savā vadības ziņojumā. Uzsvaru tas licis uz veselību un cilvēka labsajūtu veicinošiem produktiem, piemēram, produktiem bez cukura, bez laktozes vai ar paaugstinātu augļu saturu un pievienotiem vitamīniem.

Beļģu PURATOS GROUP NV piederošais SIA “Purtos Latvia” 2023. gadā bija darba devējs 155 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā pērn samaksājis 1,53 milj. EUR, tostarp 0,99 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,5 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.