"Tolmets" apgrozījums samazinājies par 18%

01.08.2024 09:14:00

Atkritumu un lūžņu vairumtirgotājs un šķirotu materiālu pārstrādes uzņēmums SIA “Tolmets” 2023. gadā turpināja attīstīt esošos tirgus un piesaistīt jaunus klientus, rūpējoties par vidi un veicinot padziļinātu atkritumu šķirošanu.

Pagājušajā gadā SIA “Tolmets” apgrozījums saruka par 18%, samazinoties līdz 253,76 milj. EUR. Tas galvenokārt bija saistīts ar globālajām ekonomikas svārstībām, kas izraisīja pieprasījuma un piedāvājuma izmaiņas tirgū, kā arī ar cenu samazinājumu. “Karš Ukrainā turpināja radīt globālu nestabilitāti, kas izraisīja pieprasījuma, piedāvājuma svārstības tirgū. Tas īpaši ietekmēja metāllūžņu pieprasījumu un cenu dinamiku, jo tirgus pielāgojās jaunajiem apstākļiem. Globālā energoresursu cenu kāpuma rezultātā palielinājās ražošanas un loģistikas izmaksas. Tas piespieda uzņēmumu pielāgoties augstākām izmaksām un meklēt efektīvākus risinājumus darbības izmaksu samazināšanai,” teikts SIA “Tolmets” vadības ziņojumā. Neskatoties uz apgrozījuma samazinājumu, uzņēmumam pērn, pateicoties efektīvai izmaksu kontrolei un darbības optimizācijai, izdevās uzlabot rentabilitāti. Pārskata gadu SIA “Tolmets” noslēdzis ar 6,78 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Aizvadītajā gadā SIA “Tolmets” turpināja strādāt pie esošo tirgu attīstīšanas un jaunu tirgu apgūšanas. Īpaša uzmanība tika pievērsta eksporta tirgu paplašināšanai. Tāpat arī turpināta padziļināta atkritumu šķirošana un ievērotas visas vides prasības.

Turpmākajos gados SIA “Tolmets” izaugsme pamatā tiks balstīta uz attīstību ārvalstu tirgos (Polijā, Skandināvijā), tiks nostiprināta un paplašināta darbība esošajos eksporta tirgos un uzsākta darbība jaunos tirgos. Uzņēmums arī turpinās ieguldīt līdzekļus atkritumu šķirošanas iekārtu iegādē un modernizēt esošās tehnoloģijas.

Liepājā reģistrētais SIA “Tolmets” dibināts 1999. gadā. Uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Vladimirs Carkovs (48%), Jurijs Homutovs (48%) un Roberts Ivanovs (4%).