"Brīvais vilnis" pērn saražojis 15,04 miljonus kārbu ar zivju konserviem

01.08.2024 09:30:00

Zivju un zivju produktu pārstrādes uzņēmums AS “Brīvais vilnis” 2023. gadā saražojis 15,04 miljonus kārbu dažāda sortimenta zivju konservu, no tiem 4,4 miljonus kārbu veidoja šprotes. Uzņēmums pagājušajā gadā pārdevis 15,13 miljonus kārbu par 12,7 milj. EUR. “Pārdoto kārbu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājies. To ietekmēja inflācijas radītais cenu pieaugums izejmateriāliem un patērētāju pirktspējas mazināšanās,” savā vadības ziņojumā norādījis AS “Brīvais vilnis”. Pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar 1,8 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Pagājušajā gadā palielinājušies AS “Brīvais vilnis” pārdošanas apjomi uz Uzbekistānu, Spāniju un Meksiku. Šogad uzņēmums plāno saglabāt apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī.

Savā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka tam, atšķirībā no konkurentiem, nav darba spēka trūkuma, tāpēc netiek nodarbināti viesstrādnieki. “Lursoft IT” izziņā redzams, ka 2023. gadā AS “Brīvais vilnis” ar darba vietām nodrošināja 224 darbiniekus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,27 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 0,67 milj. EUR. Salīdzinot ar citiem zivju pārstrādes nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, AS “Brīvais vilnis” vidējās nodokļu iemaksas uz vienu darbinieku pērn bijušas augstākas nekā nozarē vidēji.

Limbažu novada Salacgrīvā reģistrētā AS “Brīvais vilnis” patiesie labuma guvēji ir Arnolds Babris un Māris Trankalis.