"Lauma Fabrics" atkal strādājusi ar peļņu

22.08.2024 06:38:00

Sieviešu veļas šūšanai nepieciešamo materiālu, formēšanas un korsešu izstrādājumu ražotājs LSEZ SIA “Lauma Fabrics” 2023. gadā apgrozījis 29,55 milj. EUR (-7,55% pret 2022. gadu) un pēc nodokļu nomaksas guvis 515,38 tūkst. EUR peļņu (zaudējumi 2022. gadā – 1,43 milj. EUR). Kopējā apgrozījuma kritumu LSEZ SIA “Lauma Fabrics” vadība skaidro ar tirgus sašaurināšanos.

Pērn LSEZ SIA “Lauma Fabrics” galvenie noieta tirgi bija Baltijas valstis, Vācija, Polija, Maroka un NVS valstis. Uzņēmumā aizvadītajā gadā bija nodarbināti 353 darbinieki.

Šogad LSEZ SIA “Lauma Fabrics” turpinās koncentrēties uz apgrozījuma atgūšanu un investīciju iespējām esošajos un jaunajos eksporta tirgos ar spēcīgu izaugsmes potenciālu un pieaugošu pārdošanu. Uzņēmums lielu uzsvaru liks uz tā galveno zīmolu “Lauma Fabrics”, veicot investīcijas starptautiskās atpazīstamības veidošanā, kā arī zīmolu vērtības un tirgus daļas palielināšanā.

LSEZ SIA “Lauma Fabrics” turpinās palielināt ražošanas efektivitāti, liekot uzsvaru uz iepirkumu, plānošanas un infrastruktūras uzlabojumiem, lai nodrošinātu savu mērķi – piegādāt kvalitatīvu produkciju par konkurētspējīgu cenu. Jānorāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums ir noslēdzis ilgtermiņa līgumu uz 15 gadiem ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi par zemes nomu 27700 m2 platībā, lai tur uzstādītu saules paneļu iekārtas elektroenerģijas ražošanai pašpatēriņam.

LSEZ SIA “Lauma Fabrics” reģistrēta 2005. gadā. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Jurijs Babičs un Indrek Rahumaa.