Dzērienu tirgotājam "Devona" pērn mazāks apgrozījums un peļņa

15.10.2024 09:41:00

Alkoholisko un citu dzērienu mazumtirgotājs SIA “Devona” pērn pārtrauca savu līdzdalību mazumtirdzniecības tīklā SPAR, tāpat arī uzņēmums slēdzis saimnieciski neizdevīgās tirdzniecības vietas un atvēris jaunas. “Lursoft IT” dati liecina, ka 2023. gadā SIA “Devona” apgrozījums sarucis par 6,58%, samazinoties līdz 32,38 milj. EUR. Ievērojamu kritumu piedzīvojusi mazumtirgotāja peļņa pēc nodokļiem, samazinoties no 1 milj. EUR 2022. gadā līdz 0,17 milj. EUR pērn. Peļņas samazinājums izskaidrojams ar ieguldījumiem saimnieciskās darbības attīstībā, kā arī ar tirdzniecības vietu uzturēšanas pakalpojumu cenu sadārdzinājumu.

Aizvadītajā gadā SIA “Devona” nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājusi 1,78 milj. EUR, tostarp 0,69 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,31 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uzņēmumā pērn bija nodarbināti 166 darbinieki. “Lursoft IT” izziņas dati rāda, ka šobrīd SIA “Devona” ir reģistrētas 34 aktīvas struktūrvienības.

Šogad SIA “Devona” plāno attīstīt saimniecisko darbību, izvērtējot tirdzniecības vietu rentabilitāti un veicot nepieciešamos uzlabojumus.

SIA “Devona” reģistrēta 2000. gadā un pieder Mārtiņam Silasproģim.