“Riga Bulk Terminal” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

02.10.2020 06:31:00

SIA “Riga Bulk Terminal” ar kravu izkraušanu un iekraušanu nodarbojas kopš 2011.gada, savukārt uzņēmums reģistrēts jau 2006.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 6,09 milj. EUR, no kura būtisku daļu veido kravu iekraušanas un izkraušanas darbi.

Nelabvēlīgās ģeopolitiskās situācijas dēļ 2019.gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,07 milj. EUR zaudējumiem. Jānorāda, ka peļņu uzņēmums guvis vien 2012.gadā, jo visus pārējos saimnieciskās darbības gadus strādājis ar zaudējumiem.

2019.gadā SIA “Riga Bulk Terminal” turpināja pilnveidot un aprīkot īslaicīgās uzglabāšanas beramkravu noliktavu kompleksu, lai samazinātu pakalpojumu pašizmaksu un audzētu konkurētspēju tirgū.

Šogad SIA “Riga Bulk Terminal” plāno papildināt saimnieciskās darbības nepieciešamo infrastruktūru, lai nodrošinātu augstas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu. 2020.gadā SIA “Riga Bulk Terminal” dalībnieki lēmuši palielināt uzņēmuma pamatkapitālu, lai dzēstu negatīvo pašu kapitālu. Jānorāda, ka aizvadītā gada beigās uzņēmuma pašu kapitāls bija -3,17 milj. EUR. Šobrīd SIA “Riga Bulk Terminal” pamatkapitāls ir 7,68 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Riga Bulk Terminal” dalībnieki ir Maltā reģistrētais Latvian Bulk Holding Limited un RTK Terminals Company Limited, kas reģistrēts Kiprā, savukārt kā patiesais labuma guvējs reģistrēts Raimonds Kisiels.