Zāļu lieltirgotavas "Arbor Medical Korporācija" apgrozījums palielinājies līdz 22,3 milj. EUR

16.11.2021 07:55:00

Zāļu lieltirgotavas SIA “Arbor Medical Korporācija” apgrozījums 2020.gadā palielinājies līdz 22,3 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 12,25%, bet peļņa piedzīvojusi vēl straujāku kāpumu. Ja 2019.gadā SIA “Arbor Medical Korporācija” nopelnīja 18,63 tūkst. EUR, tad pērn – jau 1,92 milj. EUR. “Lai arī uzņēmums ir strādājis ar peļņu, tā varēja būt ievērojami lielāka. Tas saistīts gan ar kopējo ekonomisko situāciju valstī, gan arī ar būtiskām izmaiņām veselības aprūpes sfērā Covid-19 infekcijas sakarā,” norādīts SIA “Arbor Medical Korporācija” iesniegtajā vadības ziņojumā.

SIA “Arbor Medical Korporācija” pagājušajā gadā strādājusi bez dīkstāves un nav arī izmantojusi atbalstu Covid-19 ietekmētajiem uzņēmumiem un strādājošajiem. Uzņēmums pērn bija darba devējs 73 darbiniekiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā zāļu lieltirgotava 2020.gadā samaksājusi 4,15 milj. EUR.

Aizvadītajā gadā SIA “Arbor Medical Korporācija” iegādājās SIA “Kodolmedicīnas klīnika”, pānojot radiofarmaceitisko preparātu – lutēcija un gallija savienojumu – ražošanu. Lai izplatītu šos preparātus, nodibināts jauns meitas uzņēmums SIA “Kodolmedicīnas centrs”.

SIA “Arbor Medical Korporācija” patiesās labuma guvējs ir Maija Grigāne un Dace Rātfeldere.