“L. J. LINEN” pērn izdevies ievērojami kāpināt apgrozījumu un peļņu

23.02.2022 06:31:00

Dzīvnieku pārtikas piedevu, kā arī dabīgā mēslojuma eksportētājs un vairumtirgotājs SIA “L. J. LINEN” pērn aizvadījuši vienu no veiksmīgākajiem gadiem visā tā darbības laikā.

“Aizvadītajā gadā ievērojami palielinājās pārdošanas darījumu skaits, kas, savukārt, radīja lielāku darba apjomu administratīvajam personālam. Tika palielināts šo departamentu personāla skaits. Ar darbībām saistītās izmaksas radīja proporcionāli lielāku kopējo administrācijas izmaksu pieaugumu,” teikts SIA “L. J. LINEN” vadības ziņojumā. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2021.gadā vidējais strādājošo skaits SIA “L. J. LINEN” pieaudzis līdz 19.

Lursoft aprēķinājis, ka SIA “L. J. LINEN” apgrozījums 2021.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 55%, sasniedzot 28,33 milj. EUR. Vienlaikus arī augusi uzņēmuma peļņa, kas palielinājusies no 229,33 tūkst. EUR 2020.gadā līdz 2,79 milj. EUR pērn. Apgrozījuma pieaugums galvenokārt skaidrojams ar esošo pārdošanas apjomu kāpumu, kā arī ar jaunu teritoriālo tirgus segmentu apgūšanu.

2021.gadā uzņēmumam ir izdevies pielāgot biznesa modeli jaunajiem apstākļiem. Ņemot vērā patēriņa cenu pieaugumu, SIA “L. J. LINEN” ir izdevies ļoti veiksmīgi izmantot noslēgtos līgumus par preču piegādēm, kas noslēgti uz garākiem termiņiem. Pārdošanas līgumus uzņēmums sāka slēgt uz īsākiem termiņiem, radot iespēju cenu palielinājumam. 

2004.gadā dibinātā SIA “L. J. LINEN” dalībnieki un patiesie labuma guvēji ir Jānis Kuļikovskis un Līvija Kuļikovska.